شنبه 03 آذر 1403

بهره برداری از 20 پروژه فنی و زیر ساختی

  • 1403/06/05 - 04:13
  • - تعداد بازدید: 59
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Zjae
بهره برداری از 20 پروژه فنی و زیر ساختی با اعتبار 980میلیارد ریال در هفته حمایت از صنایع کوچک

در هفته حمایت از صنایع کوچک 20پروژه فنی و زیر ساختی با اعتبار 980میلیارد ریال در شهرک ها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید

در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت هفته حمایت از صنایع کوچک و هفته خبرنگار برگزار شد، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: شرکت شهرک های صنعتی مولود و ثمره انقلاب اسلامی و هدف از تاسیس آن توسعه صنایع کوچک و متوسط و رونق اشتغال و تولید در جای جای ایران اسلامی است.

در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت هفته حمایت از صنایع کوچک و هفته خبرنگار برگزار شد، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: شرکت شهرک های صنعتی مولود و ثمره انقلاب اسلامی و هدف از تاسیس آن توسعه صنایع کوچک و متوسط و رونق اشتغال و تولید در جای جای ایران اسلامی است.

وی گفت: با این نگاه سهم استان پهناور سیستان و بلوچستان، 32 شهرک و ناحیه صنعتی است. ناحیه صنعتی زهک در شمالی ترین نقطه استان و هم مرز با کشور افغانستان تا ناحیه صنعتی پسابندر در جنوبی ترین نقطه استان و هم مرز با کشور پاکستان می باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان بیان داشت: در هفته حمایت از صنایع کوچک امسال که با شعارسال  "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده است،20پروژه فنی و زیر ساختی با اعتبار 980میلیارد ریال در گستره شهرک ها و نواحی صنعتی استان به بهره برداری رسید.

 وی با ارایه گزارش عملکرد در سال 1402 اظهار داشت: در سال گذشته1402تعداد 95 قرارداد واگذاری حق بهره برداری زمین با مساحت 46 هکتار با سرمایه گذاران منعقد شد.

" علیرضا راشکی" بیان کرد: همچنین در سال گذشته تعداد101 طرح تولیدی با اشتغال 573نفر در سطح شهرک ها و نواحی صنعتی استان به بهره برداری رسید.

وی گفت:شناسایی،عارضه یابی و کمک به راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی غیر فعال از دیگر رسالت های شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان است و در این راستا سال 1402،تعداد 41 واحد تولیدی غیر فعال با سهم اشتغال 540 نفر راه اندازی مجدد گردید و به چرخه تولید بازگشت.

رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد:انجام مطالعات مکان یابی، ایجاد و توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی از دیگر اقدامات برای جذب سرمایه گذاران و توسعه صنعتی استان می باشد.

وی گفت:با این رویکرد در سال 1402 زیر ساخت های لازم برای ورود و جذب سرمایه گذاران در 2ناحیه صنعتی بمپور و زرآباد برای استقرار صنایع پایین دستی حوزه کشاورزی و تکمیل زنجیره ارزش این محصولات به ویژه خوشه  های خرما و میوه های گرمسیری(موز) انجام شد.

راشکی افزود: به علاوه در سال گذشته  ضمن اخذ مصوبه ناحیه صنعتی لاشار، مطالعات مکان یابی برای 2شهرک  صنعتی در زاهدان و سواحل مکران(کنارک2 و دشتیاری) و 2 شهرک صنعتی کورین و شرق زاهدان  انجام  و برای طرح در کمیته های مربوط ارسال شده است.

وی گفت: در حوزه مسایل زیر ساختی علی رغم محدودیت های تامین آب و برق در شهرک ها و نواحی صنعتی به دلیل گستردگی استان و ناترازی تولید و مصرف، اقدامات خوبی شده است.

این مقام مسئول یادآور شد: برای تامین آب با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی های متوالی،  جدا از ظرفیت شرکت آب و فاضلاب،با اخذ مجوز از شرکت آب منطقه ای اقدام به حفر 20 حلقه چاه و چاهک در سطح شهرک ها و نواحی صنعتی استان شد. ضمن این که از ظرفیت آب پساب صنعتی حاصل از استحصال در تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی برای استفاده در فضای سبز بهره برداری می شود.

 وی یادآور شد: اجرای خط انتقال آب به طول 11 کیلومتر به ناحیه صنعتی بزمان در سال 1402برای حل مشکل تامین آب واحدهای معدنی و صنعتی از جمله اقدامات مهم این شرکت در حوزه مسایل زیر ساختی است.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای تامین برق شهرک ها و نواحی صنعتی با توافق سه جانبه بین شرکت شهرک های صنعتی استان،سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شرکت توزیع برق منطقه ای استان، 2 پست برق یکی برای تامین برق شهرک صنعتی کامبوزیا به میزان 8مگاوات منعقد و در سال 1402ساخته شد. همچنین برای صنایع و فرآورده های معدنی در ناحیه صنعتی نصرت آباد پست برقی با خطوط انتقال به ظرفیت 33مگاوات با پیشرفت 75درصدی در پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

علیرضا راشکی گفت: جذب سرمایه گذار برای احداث نیروگاه تولید برق به ظرفیت 50مگاوات در شهرک صنعتی زاهدان میرجاوه ، انعقاد 5 قرارداد در زون انرژی های خورشیدی در شهرک صنعتی خاش و طراحی زون انرژی های خورشیدی در شهرک صنعتی زاهدان در سال جاری از دیگر اقدامات این شرکت در سال 1402 می باشد..در حال حاضر نیز یک نیروگاه  تولید برق مقیاس کوچک در شهرک صنعتی ایرانشهر مشغول به فعالیت می باشد.

وی بیان کرد: در زمینه تامین گاز برنامه ریزی های لازم برای انجام گاز کشی و لوله گذاری برای شهرک های صنعتی خاش،زابل(محمدآباد)،رامشار و کنارک شده است و در حال حاضر 2 شهرک صنعتی زاهدان کامبوزیا و زاهدان کارگاهی گاز کشی شده اند.

راشکی خاطر نشان کرد: ساخت 8 مجتمع کارگاهی در شهرک صنعتی زاهدان کارگاهی و 12 واحد کارگاهی در شهرک صنعتی زابل(محمدآباد) در سال 1402 برای استقرار صنوف و رونق اشتغال از جمله اقدامات شرکت شهرک های صنعتی در حوزه فنی می باشد.

رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان یادآور شد: به منظور تسریع در بهره برداری از طرح های صنعتی و رونق کسب و کار، پایش قراردادهای واگذاری حق بهره برداری زمین و طرح های در حال ساختی که به تعهدات خود عمل ننموده اند از دیگر برنامه های مهم این شرکت می باشد.

وی گفت:در سال 1402 تعداد 170فقره قرارداد در "کمیته پایش طرح های صنعتی" طرح موضوع و 41 فقره قرارداد فسخ و 137فقره قرارداد مشمول اعطای مهلت و به آزادسازی 7هکتار زمین جهت واگذاری به متقاضیان واجد شرایط انجامید.

این مقام مسئول گفت: در زمینه حمایت از صنایع کوچک در سال 1402 اقدامات خوبی از جمله: افزایش ظرفیت 60واحد تولیدی، پیاده سازی 2خوشه کسب و کار (خرمای سراوان و میوه های گرمسیری زرآباد)،ایجاد 2کنسرسیوم صادراتی(خرمای سراوان و آبزیان جنوب استان)، برگزاری 3 رویداد استارت آپی،حمایت از حضور 147واحد تولیدی برای شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی و شناسایی و رفع نیازهای فناورانه 5 واحدهای تولیدی، حمایت یارانه ای از 5 پایان نامه دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، انعقاد قرارداد و تفاهم نامه با بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید به منظور پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و تسهیلات ثابت کم بهره در مجموع به 15 واحد تولیدی انجام شده است.

راشکی افزود: از دیگر اقدامات موثر حوزه صنایع کوچک، وجود 2 مرکز خدمات فناوری کسب و کار در شهرک های صنعتی زاهدان و کنارک است که با استفاده از ظرفیت مشاورین کلینیک کسب و کار استان ،بهره گیری از 29 نفر اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و همچنین ایجاد دفتر ارتباط صنعت با دانشگاه در عارضه یابی و کمک به حل مشکلات واحدهای تولیدی و ارایه پروژه های بهبود به آنان کمک های قابل توجهی شده است.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: برای جذب سرمایه گذاری  در شهرک ها و نواحی صنعتی استان به عنوان مکانی مطمئن با زیر ساخت های لازم و امنیت خاطر سرمایه گذاران و تبدیل نگاه به مرز از " تهدید" به" فرصت" مطالعات جامعی توسط "شرکت مدیریت صادرات" زیر نظر حوزه صنایع کوچک این شرکت صورت گرفته است.

 وی گفت: در سال 1402 پیاده سازی مطالعات "اولویت های سرمایه گذاری در استان سیستان و بلوچستان" ،"دسته بندی اولویت های سرمایه گذاری صنعتی برای صادرات به کشورهای افغانستان و پاکستان" و تهیه "نرم افزار اطلس فرصت های سرمایه گذاری در شهرک ها و نواحی صنعتی استان سیستان و بلوچستان" از جمله اقدامات اثر بخش این شرکت در حوزه حمایت از صنایع کوچک و تولید محصولات صادرات محور توسط واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان بوده است.

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ,گروه اطلاع رسانی
  • کد خبر : 28804
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب