یکشنبه 04 آذر 1403

" حتّی اگر دیدید قیامت برپاشده است و شما مشغول کاشتن درختی بودید از این عمل نیک دست برندارید" رسول اکرم (ص)

  • 1399/12/14 - 13:25
  • - تعداد بازدید: 95
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z5sa
بیانیه 15اسفندماه روز درختکاری و هفته گرامیداشت منابع طبیعی

" حتّی اگر دیدید قیامت برپاشده است و شما مشغول کاشتن درختی بودید از این عمل نیک دست برندارید" رسول اکرم (ص)

پانزدهم اسفندماه هرسال گرامیداشت " روز درختکاری"درتقویم ملّی نام گرفته است.در این روز رهبری معظّم انقلاب اسلامی ، به رسم نیک هر سال، با حرکت زیبای غرس نهال،با دستان مبارک خویش، اهمیّت درخت و سنت درختکاری را در دین مبین اسلام و ایران اسلامی یادآور می شوند.

پانزدهم اسفندماه هرسال گرامیداشت " روز درختکاری"درتقویم ملّی نام گرفته است.در این روز رهبری معظّم انقلاب اسلامی ،  به رسم نیک هر سال، با حرکت زیبای غرس نهال،با دستان مبارک خویش، اهمیّت درخت و سنت درختکاری را در دین مبین اسلام و ایران اسلامی یادآور می شوند.

احداث نخلستان و غرس درختان فراوان به دست بابرکت امیرالمومنین حضرت امام علی(ع) و سایر امامان نمونه ای از تاکیدات بزرگان دین اسلام در فضیلت این عمل صالح است. همچنین سنّت نیکوی درختکاری و اهتمام به کاشت گل و گیاه  و ایجاد بوستان و باغستان از زمان های بسیار کهن و حتی قبل از ورود دین مبین اسلام نزد ایرانیان یکی از علایق و سنّت های تاریخی بوده است.برگزاری جشن ها و آیین های مختلف در نکوداشت احترام به طبیعت،درختان و کشاورزی در متون و اشعار شاعران پارسی گوی ،گواه این مدّعاست.

بر اساس نقشه های جغرافیایی و اقلیمی میهن عزیز ما در منطقه آب و هوایی خشک و با گرمای طولانی طاقت فرسا واقع شده است.لکن نیاکان و پدران ما با متحمّل شدن رنج ها و مرارت های بسیار با حفر چاه، قنات و کاریز،آب گوارا و حیات بخش زندگی را از دل پنهان زمین بیرون کشیده و از آن به بهترین روش ممکن برای کاشت درختان و احداث باغ های ایرانی استفاده می کردند.

از قرن نوزدهم با صنعتی شدن و رشد فزاینده ی کارخانه ها و بنگاه های تولیدی  در جهان ، متاسفانه  بهره برداری های بی رویّه ای از طبیعت و منابع خدادادی مانند:تخریب جنگل ها، قطع درختان و تبدیل زمین های کشاورزی و مراتع به بهانه صنعتی شدن رشد فزاینده ای به خود گرفت  و ضربات مهلکی بر محیط زیست انسانی و جانوری واردشد. فلذا آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی کنونی بشر نیز نتیجه همان عدم مدیریت در حفظ منابع طبیعی ،جنگل ها و فضای سبز می باشد.

حال بر همه ما وظیفه است به تاسی از گفتار و کردار بزرگان دین و همچنین اجداد و پدرانمان برای بهتر زیستن در حفظ و حراست از منایع طبیعی و محیط زیست تلاش وافر نموده و فرهنگ درخت و درختکاری و نگهداری از آن را به عنوان یک فریضه ی واجب در جامعه ودر خانواده نهادینه کنیم.از این رو همه ی آحاد مردم به خصوص نخبگان،رسانه های جمعی،مدارس،دانشگاه ها،خانواده و ... در کنار دولت به عنوان نهاد حاکمیّتی برحفظ این میراث ابدی ، حتی با غرس یک نهال وظیفه دارند.   

 به امید آینده ای بهتر با جهانی سبز و پاک

 

                                                     روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان

  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,سیستان و بلوچستان,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 13514
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب