استفاده از ظرفیتهای معدنی در سیستان و بلوچستان برای تغییر چهره سیستان و بلوچستان
سرپرست امور استانهای وزارت صمت :استفاده از ظرفیتهای معدنی در سیستان و بلوچستان سبب تغییر چهره سیستان و بلوچستان می شود
سرپرست اداره کل امور استانهای وزارت صمت گفت :استفاده صحیح و به جا از ظرفیتهای معدنی در سیستان و بلوچستان سبب تغییر چهره سیستان و بلوچستان می شود.
مهندس"ایرج حسن پور "اظهار داشت: سیستان و بلوچستان به لحاظ طبیعی از ظرفیتهای خدادادی گسترده و چشمگیری برخوردار است که از آن جمله می توان به گستردگی تنوع معادن در آن اشاره کرد، که این خطه از کشور را تبدیل به رنگین کمان معادن کشور کرده است.
وی افزود: در زمینه تجارت خارجی و صادرات نیز این استان دارای مرزهای خاکی و آبی طولانی است که می تواند برای کل کشور ارزش افزوده ایجاد کند.
سرپرست امور استانهای وزارت صمت تاکید کرد: منتها به سبب عقب ماندگی سالیان طولانی، این استان علی رغم ظرفیتهای گوناگون نتوانسته به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند و متاسفانه هم اکنون دارای بیشترین نرخ بیکاری نسبت به سایر استانها است.
مهندس حسن پور یاد آور شد: در حال حاضر استفاده صحیح از ظرفیت های معدنی استان و ایجاد واحد های تولیدی صنعتی بر اساس آمایش سرزمین می تواند راهگشا باشد.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این باید از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی و تشکل های هم خانواده حوزه صمت به منظور هم افزایی و هم فکری در رفع مسایل و مشکلات این حوزه استفاده کرد.
سرپرست امور استانهای وزارت صمت بیان کرد: وزارت صمت برنامه های ویژه ای برای تحقق شعار سال که به فرموده مقام معظم رهبری "سال جهش تولید" نامگذاری شده است دارد.
مهندس حسن پور گفت: در این خصوص 7 محور در زمینه های توسعه و تعمیق ساخت داخل در راستای جهش تولید با در برگیری 11 طرح، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیر نفتی با دارا بودن 5 طرح ، توسعه معادن و صنایع معدنی با اجرای طر ح های معدنی با 5 زیر گروه اصلی ، توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان با در برگیری 6 طرح ، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری با دارا بودن 5 طرح ، بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت ،معدن و تجارت با 4 زیر گروه اصلی و تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری با در برگیری 4 زیر گروه در اولویت بر نامه های وزارت صمت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: در سفر به سیستان و بلوچستان از چند واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی زاهدان میرجاوه که از آن جمله می توان به پلیمر پاکت پرند زاهدان تولید کننده انواع کیسه های پلیمری ، هرمز نختاب ، محمد صنعت شرق تولید کننده فنس و توری های فلزی ، و سحر صنعت شرق اشاره کرد ، بازدید شد و از نزدیک مشکلات این واحد ها مورد بررسی قرار گرفت.
سرپرست اداره کل امور استانهای وزارت صمت یاد آور شد: قرار شد مشکلات این واحد ها تا رفع نهایی مورد پیگیری قرار گیرد.
وی افزود: تامین قطعات و لوازم یدکی دستگاههای واحد تولیدی در خصوص فرایند ثبت سفارش برای تخصیص ارز ،تامین مواد اولیه با توجه به وارداتی بودن آن و تخصیص ارز ،رقابت با کالاهای وارداتی که از کیفیت پایین تر و فیمت پایین تری برخوردار هستند از جمله مشکلاتی بودند که مطرح شدند.
مهندس حسن پور خاطر نشان کرد: عدم پشتیبانی بانکهای استان نیز از واحد های تولیدی در زمینه ارایه تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش از دیگر مواردی بود که توسط صاحبان صنایع استان سیستان و بلوچستان طرح بحث شد.